Käsitteitä

Käytän blogissani tietynlaisia sanoja, joita kerään tänne selvittämään asioita. Vaikka kuinka yritän esittää parempaa ihmistä hienoilla kirjoituksilla. En todellakaan ole sellainen. Olen homsuinen ja kaikkea muuta kun hienoja ajatuksia ja tekoja toteen elävä yksilö joka päivä ja kaikissa hetkissä.

Pyöreä pöytä

Käytän kirjoituksissa sanaa pyöreä pöytä ja tarkoitan tällä mielessä olevaa kokouspöytää, jossa istuvat ne mielikuva ihmiset, joiden annat vaikuttaa itseesi. Osan tiedät olevan vanhempasi ja opettajasi, osa on kavereita, naapureita tai joku tuntematonkin, jonka annat vaikuttaa itseesi. Osa ovat ihmisiä menneestä ja osa voi olla vaikka esi-isiäsi.

On hyvä olla tietoinen siitä, että teet päätöksiä sen mukaan millaisten ajatusmuotojen annat itseesi vaikuttaa. Osa voi olla mediasta, elokuvista ja kirjoista olevia asioita, joiden annat vaikuttaa itseesi. Meillä on kaikilla näitä ja niistä käytetään erilaisia nimityksiä kuten ohjelmointi, käsikirjoitus, uskomukset, ajatukset.

Pyöreän pöydän äärellä ovat myös tukijoukkosi, ne joiden uskot tukevan ja kannattelevan sinua, näistä saat voimaa ja motivaatiota. Näitä voivat olla läheiset ihmiset, mutta myös esimerkiksi kirjojen sankarit ja idolit.

Mielikuva

Mielikuva sanaa käytän usein puhuessa toisista ihmisistä. Noora Korpin video selittää asian parhaiten.