Mikä saa minut aina ongelmiin?

Olen joutunut aina ongelmiin puolustaessa omaa etuani ja toisten etua. Tässä tilanne esimerkkejä:

Jos, on luvattu työpaikka – Työpaikka on annettava, ellei ole syytä siihen. Hyvä syy reiluuden nimissä ei ole se, että saadaan tänne uus innokas ilmaiseksi ja luvataan sille työpaikka kans et saadaan kaikki parhaat mehut imettyä ja sit potkaistaan pellolle. Ilmaisen tai halvan työvoiman jatkuva käyttö on epäoikeudenmukaista ja epäreilua työn tekijöitä kohtaan, mutta myös kilpailevia yrttäjiä kohtaan.

Jos, pelataan joukkuepeliä huvikseen tai harjoittelun vuoksi, kaikille on syötettävä myös niille, jotka eivät ole oma-aloitteisia. Näin he pääsevät mukaan, saavat itseluottamusta ja tulevat paremmiksi pelaajiksi ja rohkeammiksi ja toisiin luottaviksi ihmisiksi.

Jos, pelataan jalkapalloa ja yksi henkilö minun puolella tai toisella puolella kuljettaa palloa, syöttelemättä sitä toisille vaan koska on niin hyvä, sanon siitä vaikka syntyisi tappelu.

Joukkuepeleissä, js puolikuolleet tyypit ovat kentällä, koska ovat hyviä ja kilpailuhalusia ja istuttavat muita vaihtopemnkeillä. Nostan siitä helvetinmoisen haloon vaikka olisi, mikä kilpailu kyseessä!

Joukkuepeli esimerkki – Koulutus, tarkoitettu tukemaan ikäihmisten liikkumista ja nuori tyyppi pelaa täysillä, kun mukana on myös niitä ikäihmisiä. Joukkuepeli on edelleenkin joukkuepeli ja jos olet ohjaajana niin olet se tuki, etkä omien taitojen esittelijä.

Jos et ole reilu sanon siitä, vaikka olisit kehitysvammainen, mustalainen, minkä värinen hyvänsä, esimies, I don’t care. Tasa-arvon nimissä, sanon silti ja olen yleensä kusessa, ja tilanne on minulle tod. raskas, mutta en jätä sanomatta sen takia, koska se olisi helppoa tai sen takia ettei toinen ajattelisi ‘Toi on rasisti’ tai koska toinen on ‘jossakin asemassa’.

Rasisti kortti on niin helppo vetää, välillä jengi vetää sen. Naurettavaa. Halusin mainita tämän, sillä samat säännöt kaikilla.

Jos lapsilla tulee riitaa, toinen ärsyttää ja toinen lyö. Käsken molempien pyytää anteeksi ja odotan, että pyytävät. Ärsyttäjä kerjäsi turpaansa ja lyöminenhän ei ole sallittu ‘milloinkaan’.

Lyömisestä puheen ollen – Tosiaan kulkee tälläistä shaibalaa ‘Koskaan ei saa lyödä’ – Saa lyödä ja pitääkin lyödä, muuten tulee raiskatuksi ja tapetuksi. Kannattaa lyödä, eikä kuunnella tyhmän, tietämättömän äitinsä/opettajansa neuvoja pyöreän pöydän ääressä. Kun hengenhätä iskee, lyö ja lyö kovaa ja sitten juokse ja huuda, mikä on tarpeen silloin. Tässäkin ajattelen, että tekijä yrittää tehdä jotain epäoikeudenmukaista, siksi oikeutan tämän.

Verorenkierto on epäoikeudenmukaista, sillä kyse on isoista summista joilla olisi käyttöä kaikkien hyväksi. Kyse on siitä, ettei halua jakaa omastaan ja jättää myös yhteisesti sovittuja sääntöjä noudattamatta.

En osaa aina sanoittaa, mitä tarkalleen ottaen jokin asia tai käytös tai tunne on. Luulen, että näissä ei ole toteutunut tasa-arvo, reiluus, eikä oikeudenmukaisuus eli ajatteluni on sekamelska raamatukertomuksia, koulutusjärjestelmän aivopesua ja satukirjallisuutta.

Esimerkki: Hypitään narua VUOROTELLEN, niin, että jokainen joutuu välillä pyörittämään. Epäreiluus syntyy silloin kun yksi henkilö ottaa itselleen erikoisoikeuden hyppiä enemmän kuin muut pyörittämättä narua välillä.

Vastaavasti nyk. aikainen versio johtajuudesta on, että johtaja tekee rinnalla ja on samalla viivalla, tehdään YHTEISTYÖTÄ, ei niin, että Johtaja on erityinen ihminen, joka antaa käskyjä ylhäältä alaspäin.

Ja on helpompi kannattaa tasa-arvoa,oikeudenmukaisuutta ja reiluutta jos on asiasta kokemusta altavastaajana. Haastellisinta on, jakaa tai laskeutua toisten rinnalle kulkemaan, jos on tottunut liiankin hyvin etuoikeutettuun asemaansa tai käytökseensä.

Valitettavasti itselleni tuli vain nämä muutamat esimerkit mieleen.  Jos pienissä asioissa lipsuu, niin isoissakin lipsuu ja ennen pitkään on tekemässä päätöksiä, jotka ovat oman pyramidipaikan eduksi, ei kaikkien eduksi eivätkä heikompien eduksi.

//

Avoin kasvu ei olisi mitään kasvua, jos en laittaisi tänne ajanmukaisia ajatuksia ja tuntemuksia, joista osa tulee pysymään samana pitkään ja osa tulee muuttumaan sitä mukaan, mitä pyöreänpöydän ääressä tapahtuu.